Sanitariya-epidemiologiya qo‘mitasi xabariga ko‘ra, so‘rovnoma natijalari bo‘yicha quyidagi mahsulotlarni o‘quvchilar eng ko‘p iste’mol qiladi:
- qovurilgan taomlar – 31,5 foiz;
- fast-fudlar – 28,8 foiz;
- turli salatlar – 25,7 foiz;
- qandolat mahsulotlari – 25,5 foiz;
- suyuq taomlar – 25,2 foiz;
- muzqaymoq – 12,2 foiz;
- tez pishuvchi lapshalar (rollton va boshq.) – 7,6 foiz;
- popkornlar – 7,5 foiz;
- chipslar – 5,2 foiz.
Qaysi mahsulotlarni iste’mol qilishingizga ota-onangiz ruxsat bermaydi, degan savolga esa quyidagicha javob berilgan:
- energetik ichimliklar – 52,2 foiz;
- “kiriyeshki” va chipslar – 43,4 foiz;
- “kukuruz” va popkornlar – 21,1 foiz;
- tez pishuvchi lapshalar – 18,9 foiz;
- fast-fudlar – 14,5 foiz.
Xulosada aholi, ayniqsa, yoshlar o‘rtasida sog‘lom ovqatlanishni, ya’ni ratsion bo‘yicha oqsil, vitamin va mikroelementlarga boy bo‘lgan meva-sabzavotlarni, sut va go‘sht mahsulotlarini ko‘proq iste’mol qilish hamda jismoniy faollik tavsiya etilgan.